Jeesuksen syntymä

Siihen aikaan antoi Rooman keisari Augustus käskyn, että kaikkien ihmisten hänen suuressa valtakunnassaan oli maksettava veroa. Heidän oli kirjottauduttava veroluetteloon siinnä kaupungissa tai kylässä, josta heidän sukunsa oli lähtöisin. Siksi Joosefin täytyi kulkea pitkä matka Galilean Nasaretista Juudeaan Betlehemiin kirjoitautuakseen veroluetteloon yhdessä Marian kanssa.
Maria synnyttäisi pian. Pitkä matka väsytti häntä kovin.
Kun he saapuivat perille Betlehemiin, majatalo oli tupaten täynnä. Joosef ja Maria olivat köyhiä. He saivat asua tallissa, jossa härkä ja aasikin asuivat.
Heidän sielä ollessaan tuli marian synnyttämisen aika. Hän synnytti pojan, kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen.
Samana yönä Betlehemin ulkopuolella oli paimenia kaitsemassa lampaitaan. Äkkiä taivas tuli kirkkaaksi kuin keskipäivällä, ja enkeli seisoi heidän edessään. Paimenet kauhistuivat.
Mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö. Minä tuon teille suuren ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille syntynyt Vapahtaja Betlehemissä. Hän on Messias, Herra. Tämä on merkkinä teille: löydätte vastasyntyneen, joka makaa kapaloituna seimessä."
Äkkiä enkelin ympärillä oli suuri joukko enkeleitä, jotka ylistivät Jumalaa laulaen:

Jumalan on kunnia korkeuksissa,
maan päällä rauha ihmisillä,
joita hän rakastaa.

Kun enkelit olivat nousseet taivaaseen, paimenet sanoiat toisilleen: "Menkäämme Betlehemiin katsomaan sitä, mikä on tapahtunut, ja minkä Herra ilmoitti meille."
He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian ja Joosefin ja vastasyntyneen lapsen, joka makasi seimessä. Tämän nähtyään he kertoivat, mitä enkeli oli sanonut heille lapsesta. Kaikki jotka tämän kuulivat, hämmentyivät paimenten puheesta. Maria kätki kaiken sydämeensä ja mietti kovasti, mitä se mahtoi tarkoittaa.
Paimenet palasivat lampaidensa luo ja kiittivät Jumalaa kaikesta, mitä olivat saaneet nähdä ja kuulla.Kaikki oli niinkuin enkelit olivat kertoneet.
Maria ja Joosef antoivat pojalle nimeksi Jeesus, niinkuin enkeli oli käskenyt.
(Lapsen raamattu)