Eilen kun ukko oli jo tullut kotiin lähdin sitten kauppaan ja pyöräilemään. Kesken pyöräilyn puhelin soi ja mies kyseli missä menen. Eräät pihan pojat olivat ottaneen enkeli1 pyörän ja lähteneet sillä kaupalle päin. No minä olin ihan toisella puoleella kaupungin osaa joten ukko lähti poikien perään. Pyöräilin kotiin ja pihalla eräs äiti jo kyseli että mitä oikein tapahtui. Onko enkelin pyörä rikki ym. Minä huuli pyöreenä totesin että en yhtään vielä tiedä kun vasta tulin pyöräilemästä. Kotona ukko sitten selvitti että enkelin oli antanut pyöränsä pojille lainaan ja pojat oli mennet sitten sillä kaupalle ja sielä potkineet pyörää. Äh ja kääk siis oikeesti!!! No juttelin sitten vielä tytönkin kanssa ja hän selvitti asiaa lisää. Pojat olivat uhanneet antaa enkelille "turpaa" jos ei anna pyöräänsä. Grrr juu ehkä on sittenkin aihetta käydä jututtamassa poikien vanhempiakin. Pihalla istui yksi joten siis pihalle. Siinä sitten selviteltiin asiaa ja pojatkin pyydettiin kertomaan omaa selvitystä. Luulisin että koko tarinan todellisuus on nyt selvillä. Eli pojat olivat löytäneet metsästä pulloja ja päättäneet viedä ne kauppaan. Enkelin pyörä päätettiin pyytää lainaan ja kun enkeli ei sitä heti suostunut luovuttamaan käytettiin uhkailua. Pyörä saatiin ja lähdettiin luvattomalle kauppareissulle. Kaupan pihalla ukko oli sitten saanut pojat kiinni ja ilmeisesti toinen pojista oli melko vahingossa potkaissut pyörää.
 
Totesin kuitenkin että olisi hyvä jos minä selvittäisin asian myös tämän toisen pojan kotona kun hän ei meidän pihassa asu. Poika tietenkin oli hyvin vakaasti sitä mieltä että on parempi että hän kertoo itse yksin äidille mitä tapahtui. Tähän en kuitenkaan suostunut ja lopulta varmaan 30min taivuttelun jälkeen poika suostui minut ottamaan mukaan kotiinsa. Matkalla kierrettiin vielä pieni lenkki tottahan poikaa jännitti ja pelotti reaktiot kotona. Poika ajoi pyörää ja minä joko juoksin tai kävelin vieressä tuli sitten juoksu lenkki vielä pyörälenkin päälle Sain kuitenkin poikaa rauhoitettua kertomalla että minä en ollut pojalle vihainen. Ehkä enemmän harmistunut ja pettynyt kun tälläistä sattuu. Kerroin myös että kyllä se meidän enkelikin tyhmyyksiä tekee ja aina ne aluksi suututtaa mutta lopulta ovat vain harmittavia. Matkalla sovittiin että poika itse kertoo ensin kotona mitä on sattunut ja minä sitten selvitän aukko kohdat. Näin tehtiin. Olihan äiti hämmästynyt kun poika tulee ihan vieraan tädin kanssa kotiin. Tapahtumat kuitenkin saatiin mielestäni hyvin selvitettyä ja minä kerroin että poika oli tosi rohkea kun uskalsi lähteä tapahtumia kotiin selvittämään. Äiti lähti samaa matkaa kanssani ja hänelle vielä matkalla selvitin että ei nyt olisi liian ankara pojalle kun asia on nyt selvitetty ja mielestäni saanut "rangaistusta" riittämiin. Äitikin oli enemmän vihainen sitä että pojat olivat lähteneet kaupalle joka oli kiellettyä ja kanssani samaa mieltä että hyvä kun asia on nyt sitten selvä. Enkelin pyörällekään ei kuitenkaan käynyt kuinkaan.

Opettajalle pistin vielä reissuvihkoon asiasta selvitystä. Toivoin että koulussa juteltaisi yleisesti mikä on lainaamista? Mitä pitää tehdä jos joku uhkailee? Mitä tehdään jos lainattu tavara rikkoutuu? ym. Lapsilla jo melko pienilläkin on nykyään mukanaan kalliita tavaroita kuten kännykköitä, pyöriä ym. ja näitä tilanteita voi tapahtua muillekin.

Kiitokseksi sain sitten illalla vielä päänsäryn luultavasti olin juonut ihan liian vähän kuotoiluun ja hikoiluun nähden.

Että semmoisia. Kyllä näiden lasten kanssa aina kaikkea sattuu ja tapahtuu.

Enkeli